4
Komen

Bile Naik Sem...

Assalamualaikum...
 Minggu depan dh nak naik kolej. Bile naik je, sure hati ni x senang. Jantung macam nak gugur. Sebab result akan keluar. Huhuhu...berdebar2 hati ni...tp x pe,aku yakin dengan ape yg aku jawab hari tu. Sekarang just perlu tawakal jer. Usaha aku dh laksanakan dulu. Bile naik je aku ke semester baru ni, aku akan mulakan kehidupan baru aku. Duduk luar dari hostel. Hahahaha...jujur la,aku ni x sabar nak rasa hidup berdikari. Orang cakap, kalo nak duduk rumah sendiri, kene la berdikari.. kemas rumah,basuh baju, memasak...huhuhu..aku ni x tau ape pon.. tapi aku akn belajar care2 nye.. rumah yang bakal aku duduk ni mcm rumah kampung je.. ada 6 bilik,2 bilik air n tandas.. bahan pembinaan berasaskan kayu..  Kawan2 aku cakap, rumah kampung ni sejok...x panas...so aku x sabar la nak try... sebelah rumah aku tu ada kebun.. tapi agak brsemak.. masa mule2 kitorg g kt rumah tu tok bersih2 kan, aku rase mcm rumah tu brhantu je.. hahahahahaha....seram mehh....Ustaz aku ada ajar dulu, kalo nk pindah ke rumah yang dah lama x berpenghuni, kene la baca Yasin kt umah tu.. dan bersihkan mana yang patot.. rumah yang lama ditinggalkan akan didiami oleh makhluk Allah yang ghaib.. tetapi, aku juga tahu dan ingat bahawa manusialah sebaik-baik ciptaan Allah.. so,wt pe aku nk takut kepada mereka2 tu sedangkan aku tahu Allah sentiase melindungi aku..InsyAllah...hope kawan2 sekalian, doakan aku dapat hidup harmoni kat rumah baru tu n aku harap sangat ddapat belajar tok berdikari sendiri...
InsyAllah...


Ya Allah ya tuhanku, lindungilah hambaMu ini...Amin...

~SiLaLaH bACa (-_*)~

4 comments:

Mawar berduri said...

^_^ hai mawar ku syg..
kalau buat perenggan2 sure nmpak lbh kemas =) senyum sllu .. best of luck utk result n dunia bru.. ngeh3

Mawar Hitam said...

hehehe...ye syg..maaf la...org baru dlm blog mmg cm ni..hehehehe...nnti ajar la k agar blog simpel ni jd lbh kms...hehehehe...
hehehe..hope result kite cemerlang....keh3

gnesop.com said...

bila org lama x duduk, mmg ada penghuni lain..
sbb tu rumah baru perlu buat bacaan yassin, doa selamat dan sebagainya kan? :)

Mawar Hitam said...

yup...itu apa yang saya dengar, gnesop..tapi bagi mereka yang x melakukan amalan tersebut plak cm ne ek?..adakah diorg akn terus tinggal ngn mereka?...atau mekhluk tu akan pergi dgn sendirinya?...